Rudi terug bij Heineken, voor de campagne #heteerstebiertje.

 

 


 

Nieuwsgierig hoe Rudi zich voorbereidt op het Oktoberfest Den Bosch? Klik hier.

 

 

 

Dutch Oktoberfest 2016

Dutch Oktoberfest 2016, Ahoy Rotterdam

clip Dutch Oktoberfest Ahoy 2016

24 september 2016: Der Rudi op het Dutch Oktoberfest in Ahoy Rotterdam

Dit jaar heeft het Dutch Oktoberfest de meest vette en foute line-up die je kunt bedenken. Naast der Rudi treden voor u op: Heidi und die Heino’s, Marcelino Wunderlich, Otto Lagerfett, De Lawineboys, De Gebroeders Ko, De Alpenzusjes, Wolter Kroes en ga zo maar door. Een bombardement aan artiesten.

 

Adformatie 7-1-2016

 

03-01-2016  Start van Tv-campagne van het skigebied Zillertal Arena met der Rudi de skileraar.

Vanaf 6 januari 2016 wordt de nieuwe Tv-commercial uitgezonden op de Nederlandse Tv-zenders. De commercial is bedacht door Olaf Malmberg, de acteur uit de Heineken commercial, de vertolker van het personage der Rudi de skileraar.

Wintersportweerman Hajo Smit koppelde der Rudi aan het skigebied Zillertal Arena, en een vruchtbare samenwerking was geboren. In januari 2015 al maakte Malmberg samen met Frank & Mike, de Nederlandse vloggers van Zillertal Arena  een kort filmpje over een extreme skitraining van der Rudi, dat binnen enkele dagen 60.000 keer bekeken werd. In de zomer van 2015 werd Malmberg gevraagd voor een Tv-campagne voor de Nederlandse markt.

Samen met More Than TV, het productiehuis van Bart van Dam en Menno Faber werkte Malmberg het script uit en namen zij eind November de commercial op in het Oostenrijkse skigebied Zillertal Arena (de verzamelnaam voor de Oostenrijkse plaatsen Zell am Ziller, Gerlos, Wald/Königsleiten, Krimml).

Met de nominatie voor de Beste Commercial Aller Tijden nog vers in het geheugen maakt het reclame-icoon Rudi een spectaculaire comeback. Na jaren ingevroren te zijn geweest boven op de skipistes van Zillertal Arena wordt Rudi gewekt door de winterzon en schalt zijn kreet weer door de bergen.

 

25-11-2015 Radio 10 radio interview, klik hier om te beluisteren.

 

04-11-2015 Algemeen Dagblad: “Lezers kiezen Rudi”.

 

Een fragment uit een interview met het magazine Rails van april 2003:

 

Skileraar Rudi zwaait de deur open en wijst naar de wintersportgasten die hij de komende tijd weer eens flink onder handen zal nemen: ‘Biertje?!’ Toen acteur Olaf Malmberg (37) gevraagd werd auditie te doen voor deze Heineken-commercial, dacht hij eerst nog: zal ik wel gaan?

Olaf: ‘Ik had op dat moment een heel vies, vlassig snorretje voor een stuk dat ik in het theater speelde. Ik dacht daarom: ik krijg die rol nooit. Bovendien wist ik dat er gecast werd in Skandinavië, Engeland en Nederland, dan praat je al snel over een paar honderd kandidaten. En toen ik het script had gelezen, moest ik tegen regisseur Yani bekennen dat ik er helemaal niks van begreep. “Dan ga jij zeker nooit op wintersport,” zei hij. Hij legde mij uit skileraren in wintersportgebieden in de zomer vaak van die geitenhoedende sukkels zijn. Mij sprak vooral die foute clou van het spotje aan: zo iemand die denkt dat-ie de king is en iedere vrouw om z’n vinger kan winden. Dat is leuk om te spelen. Het klikte gelijk tussen de regisseur en mij. Ik zei bijvoorbeeld: “Man, jij wil gewoon een Duitse pornoster uit de jaren tachtig zien.” “Kijk, nou komen we ergens,” riep Yani toen uit. Dat is dan precies het foute tintje dat zo’n rol nodig heeft.’

De opnames vonden plaats in Duivendrecht en Zuid-Tirol. ‘Het geheim van de commercial is dat-ie leuker wordt naarmate je hem vaker ziet,’ legt Olaf uit. ‘Elke shot moest daarom catchy zijn, er moest iedere seconde iets gebeuren. De improvisaties van mijn kant werden gelukkig toegejuicht: even leunen tegen de deurpost, zo’n heel fout waggelloopje door het café heen, het “vaifhunderd bier ja”: na iedere take zag ik achter de camera weer die duimen omhooggaan. Het vreemde is dat je als acteur juist bij commercials heel creatief kunt zijn, omdat er genoeg tijd en geld is om het goed te doen, iets wat bij bijvoorbeeld tv-series meestal ontbreekt.’

Ondanks de populariteit van het spotje, wordt Olaf Malmberg op straat niet vaak herkend. ‘Ik speel een heel ander personage dan ikzelf ben, met baard en snor. Ik heb zelfs een paar tantes die het filmpje voor het eerst hadden gezien, maar niet zeker wisten of ik het nou was.’

De acteur, die in 1990 de Toneelschool Amsterdam afrondde, werkte diverse grote theatergezelschappen zoals toneelgroep Oostpool, waar hij momenteel de rol speelt van de zoon van John ‘Gamma’ Buijsman: ‘het duo Gamma en Biertje verenigd in een toneelstuk,’ zegt Malmberg lachend. Natuurlijk beseft hij dat het geen kwaad kan als je in een tv-spotje goed acteert: ‘Het is goede reclame voor je eigen winkeltje. En drinkt Olaf zelf eigenlijk wel eens een biertje? ‘Om je de waarheid te zeggen: ik hou meer van rode wijn,’ zegt Malmberg. ‘Wat bier betreft ben ik een seizoensdrinker: in de zomer lust ik er wel soepkommen van!.’

Het verhaal gaat verder…

Malmberg wordt zo vaak benaderd om als Der Rudi op te treden dat hij uiteindelijk erin toestemt om het eens uit te proberen. Tijdens een feest met 900 corpsballen komt hij onverwacht binnen. De reactie van de zaal is ongekend, het dak gaat eraf. Dan volgt er een optreden bij de Uitreiking van de Gouden Loekie in het Circustheater in Scheveningen. Direct na de plechtigheid verschijnt Der Rudi en leidt de 1400 uitzinnige gasten naar de dansvloer waar hij de spits afbijt. De sfeer zit er gelijk in. Iedereen wil met Der Rudi op de foto. “Het is hem echt!”